HISTORIA

TEAM RYNKEBY GRUNDADES I DANMARK

Team Rynkeby grundades 2002 av Rynkeby Foods medarbetare Knud Vilstrup som plötsligt blev diagnostiserad med en lungsjukdom. Där väcktes en idé att göra något för sig själv och för en bättre hälsa.

Startskottet var när Knud Vilstrup kom i kontakt med Torben Møller-Larsen som var Rynkebys dåvarande tekniska chef. Knud föreslog en cykelresa ned till Frankrike för att se Tour de France och undrade om Torben kunde tänka sig att sponsra resan med juice från Rynkeby. 2002 blev cykelresan till Frankrike av och Knud sponsrades med juice från Rynkeby Foods och 50 000 danska kronor för att kunna starta projektet med tio deltagare som tillsammans skulle cykla från Danmark ned till Frankrike.

Team Rynkeby grundades inte som ett välgörenhetsprojekt, men när cyklisterna återvände hem efter den första cykelturen 2002 hade de ett överskott på 38 000 danska kronor. De beslöt sig för att donera pengarna till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital. Efter den lyckade cykelturen till Paris med många utmaningar, övertalade Knud Vilstrup verksamhetschefen för Rynkeby Foods, Jørgen Dirksen, att återigen investera pengar i projektet. Det blev starten på det existerande välgörenhetsprojektet, där antalet deltagare och sponsorer stadigt växer år efter år. Så gör även donationen till Barncancerfonden.