FLUFFIGA PANNKAKOR MED APELSIN


De här pannkakorna får en frisk och härlig smak tack vare apelsinjuicen. Numera gör jag alltid mina pannkakor med apelsinjuice.

2 port.  

2 dl God Morgon® EKO Orange
1 ½ dl havremjöl
1 dl majsmjöl
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
kokosolja att steka i 

Vispa samman apelsinjuice och havremjöl.
Vispa ner majsmjöl och fiberhusk.
Vispa ner bakpulver och salt.
Vispa ner äggen.
Låt smeten stå i 10 minuter.
Stek små pannkakor i lite kokosolja. 

Servera pannkakorna med exempelvis ljummen hasselnötssås och bär.

Hasselnötsås
Värm 1 dl grädde med 1 dl choklad- och hasselnötskräm.  

Tips
TIPS - Om du använder en stavmixer eller matberedare kan du mixa ihop alla ingredienser på en gång och vara säker på att smeten blir klumpfri.
TIPS - Är du osäker på om äggen är färska? Lägg dem i ett glas vatten. Sjunker de är de fortfarande okej. Visste du att bäst före-datumet utgår från att äggen förvaras i rumstemperatur? I kylen håller de i flera veckor längre.